Склад и производствена база на фирма за млечни продукти - запечатана след съвместна проверка на куп родни институции. Продуктите и суровините били без документи за произход, но пък свободно били разпространени в търговски обекти в цялата страна.

Фирмата-производител се занимава с внос и износ на млечните продукти за Европейския съюз и трети страни.

Операцията е на служителите на Икономическа полиция, ГДНП, СДВР и областните дирекции на МВР във Варна, Пазарджик, Стара Загора, Силистра, В. Търново, Бургас, Шумен, Хасково и Разград, НАП, БАБХ и съответните РИОСВ в 10-те области.

Проверени били складове на фирмата в няколко български града. Производствената база пъ се намира в Силистра. Именно там бил установен и запечатан нерегламентирания склад, в който били открити стоки без документи, удостоверяващи произхода им. Липсвали и счетоводни книжа.

На територията на Бургаска област също е установен и запечатан склад за съхранение на продукти без документи, удостоверяващи произхода им. Подобни пропуски са констатирани и в други обекти на територията на останалите области. При инспекцията е засечена практика за разплащане на стока в пари в брой, а не по установения законов ред – по банков път.

Работата по изясняване на случая продължава. Иззети са проби от предлаганата продукция и от производствената база.