17-годишен младеж е пребил общински съветник в Стрелча в нощта след балотажа на местните избори. Това съобщи говорителят на пазарджишката Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

За инцидента първи информира новоизбраният стар кмет на средногорската община Стойно Чачов на пресконференция на АБВ в столицата, но от полицията тогава заявиха, че нямат информация за подобен случай.

Нямало и подадени жалби в полицейския участък в Стрелча и в Районното управление на МВР в Панагюрище, но шефът на пазарджишката областна дирекция комисар Ивайло Тишев разпореди незабавна проверка по повод на публикациите.

Разследването е установило кой е пострадалият общинар - 36-годишният И.Т., който след срещата си с органите на реда пуснал жалба. Той разкрил пред униформените кой му е посегнал и така полицаите стигнали до 17-годишния тинейджър.

След направените разпити и на двамата разследващите констатирали, че съветникът е предизвикал скандала, довел до побоя от младежа. По случая следва да се произнесе Районната прокуратура в Панагюрище.

След балотажа: Причакаха и пребиха общински съветник в Стрелча