Полицейски служител от сектор "Миграция" е бил арестуван заради връзки с група, изготвяла фалшиви документи за чужденци.

Фалшифицирани са официални документи като: шофьорски книжки, лични карти, карти за продължително пребиваване на чужденци, паспорти, дипломи за завършено образование и квалификационни степени, и други.  

Има задържани 5 криминално проявени лица, като един от тях е служител на Дирекция "Миграция" София, но местоработата му е в Пловдив, това каза на брифинг ст. комисар Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР – Пловдив.

Извършени са множество претърсвания и изземвания на територията на Пловдив, Ихтиман, Самоков и Карлово. Общо при проведените процесуално-следствени действия са извършени претърсвания и изземвания на 8 жилища и 7 автомобила. Иззети са следните предмети и вещи: неистински карти за продължително пребиваване на чужденци, лични карти, машина за нарязване и за оформяне на неистински документи, плаки с основни елементи на документи за самоличност, способстващи тяхното изготвяне, заготовки, фолиа за изготвяне на неистински документи, хартиени подложки тип "бланки", снимки в паспортен размер на лица, на които се изготвят неистински документи, множество мобилни телефони с електронна информация на изготвяне на неистински документи и такива, които са в процес на изготвяне, копия от визи, паспорти и документи на чужденци и два пистолета, на които предстои назначаване на съответната експертиза.

Задържани са 5 лица, като на 4 от тях - Васил Йорданов Гайдаджийски, Рангел Атанасов Сарийски, Борис Неделчев Ябълков и Христо Хубенов Лозев, впоследствие, са им повдигнати обвинения и са привлечени като обвиняеми, като са задържани за срок от 72 часа.

За четирите лица предстои искане за постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража". Те са криминално проявени в сферата на измамите и изготвянето на неистински документи за самоличност.