Възрастен мъж катастрофа на Е-79 край Монтана заради бивол на пътя, съобщиха от МВР. Пътният инцидент е станал вчера, около 19:00 часа.

Лек автомобил "Мерцедес 300 Е" с монтанска регистрация, управляван от 66-годишен  жител на града е блъснал в дясната лента за движение  движещо се по платното за движение едро домашно животно - бивол.

Водачът отклонил колата в лявата лента за движение и спрял. След него движещият се лек автомобил "Фолксваген Голф" с монтанска регистрация, управляван от 21-годишен жител на село Медковец, блъснал в дясната лента за движение падналото на асфалта животно, ударил се в дясната мантинела и се преобърнал по таван.

При реализираната катастрофа е пострадал водачът на "Мерцедес"-а, който е транспортиран до спешния център в града на Огоста, където е установено, че е получил контузия на гръдния кош и главата, фрактура на лицевия череп и комоцио. Той е  настанен за наблюдение и лечение в хирургично отделение на МБАЛ - Монтана, като към момента е без опасност за живота.

Водачът другата кола е получил комоцио и разкъсно-контузна рана на гърба, без опасност за живота, също настанен за наблюдение и лечение в хирургичното отделение на болницата. По-младият водач е изпробван на място за употреба на алкохол с алкотест, като пробата е отрицателна.
Местопроизшествието е посетено от оперативно-следствена група. По случая е образувано досъдебно производство.