55-годишен мъж заби колата си в магазин на оживена улица в Казанлък. Той е бил пиян с близо 3 промила алкохол. След катастрофата е извадил пистолет и е заплашвал свидетелите на инцидента. За късмет няма пострадали, съобщава Нова.

Инцидентът се е случил на една от най-натоварените улици в Казанлък. „Нареждах си терличките и изведнъж колата влезе в магазина с голям трясък”, заяви продавачката в търговския обект.

Мъжът е арестуван. Предстои да му бъде повдигнато обвинение.

„Установеният водач на моторното превозно средство е тестван за алкохол, апаратът е отчел 2,82 промила алкохол. Обясненията, които на този етап дава установеният нарушител, са нелогични и непоследователни, вероятно поради въздействието на алкохола. Той твърди, че при опит да потегли, автомобилът е тръгнал назад и е влязъл в магазина”, заяви началникът на сектор „Криминална полиция” РУ Казанлък гл. инспектор Христо Петров.

„Пистолетът, който е в него е газово оръжие и е регистриран. Водачът шофьорска книжка. До момента е установяван като нарушител. Има и налагани административни санкции, които си е платил”, каза още той.

„Концентрацията на алкохол е висока и е в горната граница на установяваните досега. По думите на установения нарушител той е употребявал алкохол в продължение на няколко часа преди това”, посочи още той.