Четирима шофьори, употребили дрога и алкохол, са задържани след проверки по пътищата тази нощ в Раковски, съобщиха от полицията в Пловдив.

28-годишен е управлявал "Фолксваген Голф" по улиците на града след употреба на амфетамин, марихуана и метамфетамин.

В хода на проверката е установено, че мъжа държи в себе си дрога - марихуана и амфетамин, които са иззети.

Малко след това униформени извършили  проверка на "Форд Транзит". Превозното средство било управлявано от 31-годишен мъж от Калековец. Дрегерът отчел, че водачът управлява след употреба на 1.95 промила алкохол.

Автопатрул на районното се натъкнал на още един дрогиран водач. Драг чек тестът на 19- годишен пловдивчанин, седнал зад волана на "Фиат Стило" реагирал положително за употреба на амфетамин. 

За шофиране в нетрезво състояние е задържан и 29- годишен водач на "Форд Мондео". Проверка установила, че мъжът от пловдивското село Костиево,  е управлявал превозното средство под въздействието на 1.71 промила алкохол.

От РУ Раковски са категорични, че честите  и изненадващи проверки ще доведат до дисциплинираност и по-голяма отговорност от страна на водачите и  допълват, че ефективния контрол на територията, която обслужват ще остане основен техен приоритет.