Пиян до козирката 28-годишен шофьор от Сливен стана причина за поредното тежко пътно-транспортно произшествие, при което загина един пътник, а други трима са били ранени.

Инцидентът е станал малко след полунощ в четвъртък по път ІІ-66, където лек автомобил „Опел Астра“ е излетял от асфалта и се е врязал в дърво. При удара на място е починал 38-годишният Йордан Демирев, в сливенската болница са били откарани съпругата му и двамата им 19-годишни синове.

При проверка с алкодрегер станало ясно, че шофьорът е седнал зад волана с 2,12 промила алкохолно съдържание в издишания въздух. По думите на Стоян Тенев, кмета на село Злати войвода, откъдето е загиналият мъж семейството ходило до Сливен късно вечерта в сряда, защото им се прияло… супа.

Починалият и съпругата му наскоро се завърнали от чужбина, където си вадели хляба като общи работници. Зад волана е бил баджанакът на Демирев, за когото никой не знае кога е изкарал свидетелство за правоспособност защото кака и не бил завършил основно образование.Шофьорът е задържанза 24 часа по закона за МВР, образувано е досъдебно производство.

Снимката е илюстративна