Петима служители на Българския футболен съюз са изведени арестувани от базата в Бояна след продължилите близо два часа обиски там. По същото време вървят обиски и в централата на БФС на столичната улица "Иван Асен II". Всички входове на двата адреса са блокирани, а оттам се изнасят документи, пишат от TrafficNews.

Антимафиотите нахлуха в имотите на футболния съюз в ранния следобед, малко след като шефът на БФС Борислав Михайлов обяви, че подава оставка в отговор на призива на премиера Бойко Борисов след расисткия скандал на снощния мач на националите ни срещу Англия.

Жандармерия и полиция също участваха в акцията. Бариерата на централния вход в "Бояна" беше спусната, като не се допускат медии. Претърсванията са срещу съдийската комисия за съмнение за корупция и уреждане на мачове.

Новината за акцията идва след снощния скандален мач между футболните отбори на Англия и Българя. Срамната загуба на страната ни беше съпътствана с расистки подвиквания и непристойно поведение от страна на улстрасите.

Днес името на България присъства активно и в международния печат, а отзвукът след мача е огромен.

Случилото се снощи доведе и до оставката на Борислав Михайлов. По-рано днес премиерът Бойко Борисов призова президента на БФС да слезе от поста си, но първоначално той отказа.

По-рано днес министърът на спорта Красен Кралев след разговор с премиера Бойко Борисов обяви, че правителството преустановява всякакви отношения с Българския футболен съюз (БФС) до подаване на оставка на председателя Борислав Михайлов.

По-късно Михайлов сам обяви новината, че сдава поста.

Униформени нахлуха в офиса на БФС! (ВИДЕО)