Полицейска акция в Благоевградско завърши с арест на 15 души и изземване на над 5 кг канабис.

Операцията е протекла под надзора на Окръжната прокуратура вчера и е с участието на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР - Благоевград, съобкщиха от полицията.

Арестите били извършени в момент на осъществяване на сделка в района на петричкото село Рупите. Тогава са били задържани шестима души. На по-късен етап от разследването униформените претърсили адрес в село Скрът, където били открити 30 800 лв. и 6 150 евро и 4 чувала с остатъци от суха, тревиста маса, реагирала на канабис.

Операция била проведена и от служители на РУ-Банско на прага на зимния туристически сезон. В хода на разследването били разкрити лица, занимаващи се с разпространение на наркотици. Задържани са общо осем мъже.

При извършените процесуално-следствени действия, полицейските служители претърсили четири обекта в Банско и един в Благоевград. В жилище в курорта, обитавано от 21-годишен от града са намерени около 44,1 грама суха, тревиста маса канабис, електронна везна и плик с канабисови семена.

В друго жилище, обитавано от 34-годишен от Банско и при извършения му личен обиск са намерени и иззети 5 топчета, съдържащи общо около 13 грама суха, тревиста маса канабис и мелница.