В Дубай е бил арестуван Георги Станоев - Малката Бирма, съобщи "24 часа". Той е задържан заради делото в България срещу него и семейството му.

Баща му - Голямата Бирма се предаде през декември месец 2018 г., но той успя да се измъкне и бе обявен за издирване с червена бюлетина в Интерпол.

След ареста се очаква да започне процедура за екстрадицията му в България. Той е обвинен за участие в престъпна група за производство на нелегални цигари.

През миналата година Интерпол го обяви за издирване с червена бюлетина.

В края на септември м.г. от прокуратурата обявиха, че Евлоги Станоев и двамата му синове - Георги и Антон, са обявени за общодържавно издирване и обвинени задочно заради канала за цигари, разбит в Пловдивско, а в София бяха претърсени техни заведения - ресторантите "Бест" и "Везувий".

След акцията, при която през август 2018 г. бяха ударени цигарени заводи в Дупница, Горна Оряховица и Тутракан, както и цехове в Калугерово и Варна, вече обвинени са 9 души. Сред тях не е майката в семейството - Лидия Станоева.

Според прокуратурата Станоеви стоят зад 4 фабрики за незаконни цигари - в Тутракан, Дупница, Горна Оряховица и с. Ясен (Плевенско). По груби сметки на разследването месечният оборот от фабриките бил около 10 млн. лв.