Купуването на гласове е сред основните оръжия в предизборната битка за Горна Оряховица, пише TrafficNews. С помощта на скрита камера и подставени лица бе разкрито как ромски тартори осигуряват нужния брой избиратели, които да пуснат бюлетина по поръчка. Те продават гласа си срещу 30 лева на калпак. Получават парите след като снимат с телефон как са попълнили бюлетината в тъмната стаичка, за да е сигурно, че са изпълнили задачата.

Резултатът от вота в неделя показа много малка разлика между основните опоненти за кметския стол в Горна Оряховица. Единият кандидат само за няколко дни беше разпитан три пъти в полицията по сигнали за купуване на гласове. Той обаче упорито отрича да се занимава с подобна измама. Екипът на медията обаче се среща с трима негови купувачи, които доста подробно обясняват пред подставени лица как се пазаруват гласове.

Разказаха, че въпросният политик дава не партийни пари, а собствени. Раздава ги по селата и в самия град. При това не го прави за първи път. Медията показва нагледно технологията на купуване на гласове в меката на телефонните измамници. Веднага след като бе излъчена кратка част от разследването, прокуратурата се самосезира и започна собствено такова.