Катастрофа стана този следобед край Кърджали. 

„Абитуриенти бяха спрели автомобилите си на двете платна в посоката към спирка „Джебел“ и „Маказа“. Водачът на „Опел“-а излиза от завоя под „Теклас“ и забива спирачки в края на колоната и изчаква зрелостниците да си направят зарята. В този момент от завоя изскача „Мерцедес“-ът и се забива в „Опел“-а и продължава към ската. Това е истината за катастрофата. Кърджали се размина с голяма трагедия. Само един е ранен, с травма на ръката. Ще го оперират“, разказа пред 24rodopi.com запознат в подробности с катастрофата, станала в късния съботен следобед в отсечката между спирка „Глухар“ и отбивката за Балабаново.
Пострадалият е на 18 години.

„Мерцедес“-ът летя със 140, може би 160-170 километра в час!“. Това обяви Серджи, приятел на момчето, което по думите на абитуриенти, е виновно за катастрофата в съботния ден между Кърджали и Момчилград. Тийнейджърът заяви, че той и приятелят му са абитуриенти от Професионалната гимназия по икономика в Кърджали.

Тежка катастрофа с много ранени край Карлово СНИМКИ

Припомняме, че инцидентът коства травма на ръката на абитуриент и уплаха за останалите в колоната автомобили, които поеха на автошествие с клаксони по случай завършването.

„Ако Мерт не беше спрял напреки на пътното платно, нямаше да се стигне до катастрофата. Тръгнахме над 30 коли и трябваше само да направим обиколка за настроение, да покажем, че завършваме училище. Спирането беше глупаво, почти престъпно“.
Това пък разказа един от абитуриентите в колоната, която спря в събота движението на пътя Кърджали – спирка „Джебел“ и причини катастрофа с един пострадал тийнейджър. Кърджали се размина на косъм с голяма трагедия, защото движещият се с над 100 км/час „Мерцедес“ се заби не в колоната, а в спрелия на разстояние стар „Опел“.

Зевзек от Пловдив дава 100 лв. на всеки, който подобри това постижение ВИДЕО

„Реално „Опел“-ът се оказа нещо като буфер, иначе „Мерцедес“-ът, в който също имаше абитуриенти можеше да предизвика верижна катастрофа“, смята зрелостникът.

Той разкри, че завършващите средното училище се договорили да се съберат на изхода на Кърджали, в посока към Момчилград и „Маказа“. Колоната потеглила от площадката на бивша фабрика край квартал "Гледка", която сега е хотел.