Трима са задържани за мелето, станало в събота вечер в заведение, намиращо се в пловдивския квартал „Изгрев”, разбра Glas.bg. Единият от тях е участвал и преди в сбивания между фенове.

Призовани са още две лица, които в утрешния ден ще явят в Шесто районно управление на МВР.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че са установени лица, участвали в побоя. Началникът на Шесто РПУ в Пловдив комисар Николай Кирков съобщи, че по нареждане на директора на ОД МВР - Пловдив е сформиран екип, в който са включени служители на Криминална полиция, които работят по линия на футболното хулиганство. Имаше данни за лицата, участвали в тази вандалска и хулиганска проява.

Както обеща комисар Кирков, "Съвсем скоро ще има задържани и събраните материали ще бъдат докладванr на прокуратурата с цел преценка на вината на всеки от тях", това се случи.

Какво всъщност се е случило?

Компания от шест младежи са се събрали да пият. Те били фенове на един от пловдивските футболни клубове. Те решили да подгреят в заведението преди пловдивското дерби на стадион Лаута. Младежите са се забавлявали, пеели, но в един момент в ресторанта нахлула група маскирани мъже и без да кажат и дума, започнали да нанасят удари по младежите.