Спецкация срещу разпространението и притежанието на наркотици е била проведена в сряда в пловдив и областта. По време на операцията трима души са били арестувани.

При претърсване в стая в общежитие на бул. „Санкт Петербург“ в Пловдив полицаи от Пето РУ открили и иззели 18 топчета марихуана с общо тегло над 22 грама. По случая с постановление на Районна прокуратура за срок до 72 часа е задържан 19-годишен младеж.

В квартал „Столипиново“ да носи в себе си 59 пакетчета хероин от криминалисти на Шесто РУ била засечена 35-годишна пловдивчанка.  С полицейска заповед тя е задържана за едно денонощие. От Окръжна прокуратура й е повдигнато обвинение и взета мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Междувременно в Карлово служителите на реда намерили в лек автомобил „Мерцедес“ обособен тайник, в който имало пакет суха зелена листна маса, 10 пакетчета вещество на кристали и електронна везна. При последвалите процесуално-следствените действия на адреса на 18-годишния водач били открити още две електронни везни и цигара с марихуана. Експертна справка показала, че иззетите вещества са марихуана с общо тегло 24,5 грама и над 11 грама хашиш. Извършителят е привлечен като обвиняем за разпространение на наркотици, задържан е в ареста за срок до 72 часа. Работата на разследващите продължава под наблюдение на Окръжна прокуратура – Пловдив.