Неправилно пресичане стои зад вчерашния инцидент, при който пострада 14-годишно момче.

Припомняме, че около 20 ч. кола на НСО помете дете на бул. “Драган Цанков”. Момчето е с тежки фрактури и е се намира в УМБАЛ “Св. Анна”. Тийнейджърът е в реанимацията, където лекарите продължават да се борят за живота му.

Има счупена лява ръка, тежка черепно-мозъчна травма, която е лицева, както и гръдна травма със засегнат бял дроб, съобщават от bTV.

След случилото се от националната охранителна служба потвърдиха, че техен автомобил е участвал в инцидента и заявиха категорично - при доказана вина на техния служител, ще последва незабавно уволнение.

По първоначална информация причината за удара е неправилно пресичане. Момчето се опитало да премине булеварда на червен светофар, когато било ударено от колата на НСО, съобщават от DarikNews. На свой ред пък автомобилът се движил с нормална скорост - около 40 км/ч.

Колата на НСО е BMW 3, което се води на президентската администрация. Служителят на охраната е бил сам по време на инцидента и се е прибирал от работа.

По случая са били разпитани свидетели.

Момчето е ученик от 119 СУ и е било със свой връстник, който се опитал да го издърпа от пътя на колата, но приятелят му е притичал пред гумите. Въпреки ниската скорост, водачът не е успял да предотврати произшествието, защото момчето е изскочило изненадващо.