Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четирима мъже за участието им в организирана престъпна група за кражби на автомобили.

С постановление на наблюдаващия прокурор от 17 ноември, на двама от обвиняемите - мъже на 34 г. и на 46 г., са задържани за 72 часа, а в късния следобед на 19-ти съдът им е определил постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщиха от държавното обвинение.

Другите двама разследвани са обявени за общодържавно издирване и принудителното им довеждане в съда.

Според събраните до момента доказателства, групата е създадена с цел - получаване на доходи от престъпна дейност и е действала от началото на 2015 г. до ноември 2020 г. в София.

На 9 юни 2018 г. в столицата нейни членове са участвали в кражбата на "Рейндж Роувър", модел "Спорт", на стойност 101 070 лева.

Разследва се и противозаконно отнемане на още два автомобила, палеж на джип "Ауди Кю 7", както и опит за палеж на вратата на жилище, извършени по различно време в София.

Задържаните са осъждани, единият вече е изтърпявал ефективно наказание "лишаване от свобода", отново за кражбата на кола.

След като и обявените за издирване участници в групата бъдат задържани, прокуратурата ще им предяви обвинения, допълват от Темида.