Братът на създателката на OneCoin българка Ружа Игнатова, издирвана от САЩ, е сключил споразумение с властите в опит да намали присъдата си. Константин Игнатов беше задържан в САЩ през март и очаква делото си в ареста в Манхатан.

Той е признал, че е знаел, че участва в престъпна схема и че е лъгал при първоначалните си разпити. Причината - страхувал се, че ще влезе в затвора, пише capital.bg. По думите на Игнатов, сестра му - Ружа, е спечелила над 500 млн. долара от OneCoin, преди да изчезне. Нейното местонахождение остава неизвестно.  

Ружа Игнатова притежава скъпи имоти и яхта, а според брат ѝ е купила огромно имение за съпруга си във Франкфурт, строила е имение в Дубай и е пазарувала бижута на единична стойност над 1 млн. долара. Новите разкрития по делото срещу финансовата пирамида, за която се смята, че е ощетила милиони хора по цял свят с над 4 млрд. долара, бяха разкрити от независимия журналист Матю Ръсел Лий.

Братът на Ружа Игнатова е малко известен, но не по-малко интересен от своята прочута сестра.

33-годишният Константин Игнатов, който след 2016-а постепенно е лансиран на сцената като глобален лидер на компанията OneCoin Ltd. и започва да се изявява по промоционални събития, имал сериозни проблеми с наркотиците. По-малкото братче на криптокралицата е бил на косъм от удавяне заради своята зависимост към дрогата.

През лятото на 2017-а, когато Ружа и Константин са на яхтата си за 15 млн. долара край Созопол, топ измамницата решила да вдигне шумно парти. На скъпата лодка се събрали неколцина нейни приятели и шумотевицата започнала на повече от километър навътре в Черно море – далеч от любопитни очи. Във вихъра на купона тежко надрусаният Константин изпаднал от яхтата и бил на няколко вдишвания от удавяне. За негов късмет бдителните гардове забелязали, че шефът се бори за живота си и го извадили навреме.

Бившият наркоман бе арестуван на 6 март на летището в Лос Анджелис и откаран в Централния съд на Калифорния, където му предявили обвиненията. В момента Константин Игнатов се намирал в затвора „Метрополитън” в Лос Анджелис. Институцията разполага с басейн за своите раирани обитатели.