Сред задържаните днес при спецоперацията в Дупница, свързана с издирването на изчезналия Янек Миланов, е и жената на Васил Капланов-Каплата. Петя Николова е задържана за 24 часа и ще бъде подложена на полиграф, съобщава bTV, като се позовава  на свои източници.

Петя Николова ли е в основата на зловещо престъпление, все още обвито в догадки? Това се пита сега цяла Дупница. Хората разказват, че откакто е изчезнал Янек, Каплата и жена му ходили за ръка - нещо, което скоро не им се е случвало да видят, разбра Glas.bg

Припомняме, малко по-рано през деня Районният съд в Дупница постави съпруга ѝ под домашен арест по обвинение за неправомерно съхраняване на боеприпаси.

Каплата остава под домашен арест!

От рано днес полицейска блокада имаше в квартал "Ценеви" в Дупница, където започна специализирана операция. Жандармерия беше завардила входа на парк Рила. Бяха съсредоточени униформени и пред базата на задържания Васил Капланов – Каплата. Блокирано беше и село Крайници. Близо 100 полицаи и жандармеристи с кучета претърсваха ожъната нива край селото.

В района на аварийното летище, на място дойде и главният прокурор Иван Гешев. Проверява се и квартал "Бистрица", където живеят изчезналият мъж Янек Миланов и Капланов.

Именно в това село е засечен джипът на гарда на 31 август, когато 43-годишният Янек се е качил в автомобила. Камери са заснели, че на отиване към селото Капланов управлява джипа, а Янек е на седалката до него. На връщане от селото на камерите Янек не се вижда. Обяснението на Капланов е, че той се е преместил на задната седалка.

Под засилена охрана и с вериги доведоха Каплата в съда в Дупница

Откакто е изчезнал Янек, Каплата и жена му ходели за ръка - скоро Дупница не ги е виждала така...