Барабанистът на тракийския оркестър "Канарите" Стоян Стоев по прякор Големия Канар, влиза зад решетките за 6 месеца, тъй като е шофирал дрогиран.

Пловдивският районен съд е решил музикантът да изтърпи наказанието си при общ режим.

На 29 декември м.г. Стоев е бил спрян с BMW-то си на булевард в Пловдив. Направен му е тест, който реагирал положително за кокаин.

Стоян Канара, който е син на основателя на оркестъра Атанас Стоев и брат на съпруга на поп фолк дивата Джена, е бил отведен в ареста за 24 часа. След това му било повдигнато обвинение, а вчера се е изправил пред съда, където е изразил съжаление за стореното и е сключил споразумение с прокуратурата.

Така Стоев  наказан с 6 месеца затвор, при първоначален общ режим. Книжката му ще бъде отнета за две години, наложена му е и глоба от 490 лева.

Това не е първата среща на музиканта с магистратите. Канара излежа присъда за притежание и разпространение на наркотици, но от няколко години е на свобода, разказва TrafficNews.

През 2006 година Стоев е арестуван за разпространение на наркотици. Осъден е на 9,5 години от Окръжен съд, след това Апелативен съд намалява присъдата на 6. През 2012 година Стоян Канара напуска затвора.

Музикантът е част от известната фолклорна група "Канарите", основана от неговия баща Атанас Стоев. Близък приятел е на певицата Ивана.