Мездра не спира да се вълнува заради смъртта на 8-годишното дете, което загина от огнестрелна рана.

Семейството на малкия Томи настоява за най-тежкото наказание за извършителя, но кой е той?

Дядото на детето Тома Томов заяви, че все още не може да намери обяснение за случилото се.

Мездра протестира със свещи – иска истината за смъртта на Томи

По думите му има опит за прикриване на престъплението и разследващите органи трябва да изчистят фактологията по случая.

"Опит за прикриване на престъплението има от семейството, не само от самия извършител. Злият дух в това семейство е майката. В разговори с приятели след случая разбрах, че тя командва, тя дава съвети. Трябва да се установят телефонните разговори в този период и какви указания са давани", каза той и настоя, че жената също трябва да бъде задържана.

Томов коментира, че не знае дали двете деца са били сами преди смъртта на внучето му, но има информация, че бащата на другото момче се е занимавал с бракониерство.

"В този петъчен ден, той винаги си е смазвал оръжието и го е подготвял за лов – около 16 и 17 ч. Не знаех, че този човек има арсенал от оръжия. Ще попитам окръжния прокурор дали оръжията са намерени, защото аз имам информация, че са дали възможност на семейството да се укрие арсеналът от оръжия", каза още той допълни, че не знае точно с какво оръжие е извършено престъплението.

Повдигнаха обвинение на задържания за смъртта на детето в Мездра

Според него версиите за случилото се са две – оставено без надзор оръжие или възпроизвеждане на изстрел при почистване.

"Ако случаят беше класически – двете деца си играят, едното прострелва другото. Най-добрият вариант щеше да бъде, ако се обадят в полицията и се опитат да дадат първа помощ. До тук деянието не е толкова зловещо, но последващите действия са нечовешки. Да се изкара детето навън, да се симулират други неща, за да се прикрият следите", обясни дядото.

Тома Томов категорично отхвърли версията, че до инцидента да се е стигнало след игра с пиратки, защото раните по телцето на детето са били твърде големи.

Откриха трупа на 8-годишно дете в Мездра