Жена от кочериновското село Стоб е осъдена на 1000 лв. глоба за многобрачие. В рамките на по-малко от три месеца Валя С. сключила срещу заплащане два фиктивни граждански брака в Кипър и в Северна Македония.

На 3.11.2016 г. тя се е омъжила официално в Никозия за пакистанския гражданин Шахид Фареед, за което получила 700 евро от чужденеца.

На 20.01.2017 година в Радиовце, Тетово, Република Северна Македония, Валя се "омъжва" още веднъж за гражданина на Северна Македония - Харун Весели.

В същото време тя живее на семейни начала с мъж от село Стоб, от когото има четири деца, съобщава "Струма".

Пред съда в Дупница Валя заявила, че е пътувала с други жени до Солун, Гърция. Билетът за отиване и връщане й бил платен от жена, която й уредила фиктивния брак, като й е обещала да получи 700 евро, след като се подпишат в Никозия.

Валя не познавала мъжа, с когото сключила граждански брак. Получила обещаната и сума и се върнала в Стоб. Два месеца по-късно сключила и фиктивния брак в Северна Македония срещу заплащане. Наясно с деянията й бил и съпругът й. С парите, изкарани по този начин, многодетното семейството се издържало.

Съдът взел предвид чистото съдебно минало на подсъдимата и това, че е съдействала на съда, и я освободи от наказателна отговорност, като й наложи административно наказание глоба от 1000 лв.

Решението подлежи на обжалване и протест пред Кюстендилския окръжен съд.