По обвинителен акт на Районна прокуратура-Свиленград, е осъден мъж на 47 години, отхапал ухото на свой близък.

На 12 май 2019 г в Любимец, той е причинил средна  телесна  повреда на другиго, изразяваща  се в обезобразяване на лицето - рана от ухапване с човешки зъби на лявата  ушна мида с оформен дефект на ушната мида.

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд-Свиленград, наложено му е наказание от 1 година „лишаване от свобода“ условно с три години изпитателен срок, съобщиха от обвинението.

Подсъдимият живеел в Любимец и работел като пастир. На 12 май 2019 г., той отишъл в дома на сестра си в същия град, за да потърси мъжа, с когото тя живеела на семейни начала.

Когато влязъл, забелязал пострадалият, на 40 г., който готвел на двора. Без да му дава обяснения, подсъдимият започнал да му нанася удари в главата. Пострадалият паднал на земята. Двамата се сборичкали. В схватката помежду им, обвиняемият му захапал лявото ухо, при което  отхапал парче от него и то паднало на земята.

Пострадалият е бил откаран в болница за оказване на спешна медицинска помощ. Според изготвената съдебномедицинска експертиза, мъжът е причинил на пострадалия средна телесна повреда, изразяваща  се в обезобразяване на лицето.

Според свидетелски показания по делото, причината за инцидента е финансов спор между двамата заради 310 лева. Определението на Районен съд е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

Снимката е илюстративна