Иванка Ройдова, която е подсъдима за поръчителството за 6 убийства, влиза в затвора. Върховен касационен съд остави в сила решението на Апелативен съд - Пловдив, който я осъди на 3 години ефективно.

Според прокуратурата 68-годишната жена е поръчала да ликвидират брат й, сина и дъщерята му, зетя и двете внучета. 

Припомняме, 67-годишната жена бе арестувана на 23 март 2016 година за готвено от нея покушение на цяло семейство заради наследство от четири и половина милиона долара. Заради ужасяващи детайли по покушението тя беше наречена Кървавата Ваня.

Ройдова е призната за виновна в извършването на престъпление по чл. 142, ал. 5 от НК за това, че през периода от 14 март 2016 г. до 18 март 2016 г. в Бачково, Брани поле,  Белащица и в Пловдив е подбуждала служител под прикритие да отвлече  брат й Стоян Ройдов и за шест отделни престъпления по чл. 117, ал. 2 от НК за това, че  умишлено е склонявала служителя под прикритие да умъртви брат й,  неговите деца, двама от внуците му и зет му. Всички престъпления са извършени от подсъдимата с користна цел – премахвайки брат си и неговите наследници, тя да получи наследството на починалия си баща си, който живял и работил в САЩ.    

Пловдивският апелативен съд оневини Ройдова по част от другите обвинения.  

За всяко от деянията  законът предвижда от една до шест години лишаване от свобода. При определяне на наказанието й, са взети предвид чистото съдебно минало и възрастта на подсъдимата. Същевременно е отчетено, че Ройдова е извършила престъпления спрямо свои най-близки родственици. Проявила е изключителна упоритост за намиране на извършител на престъпните си намерения, като е търсила такъв от престъпния контингент. Предала на служителя под прикритие  лист с написани от нея координати на „поръчаните“ си роднини и лично го е завела, за да покаже местонахождението им в гр. Пловдив. Заплатила му е предварително 3 000 лв. с обещанието, че ако роднините й бъдат елиминирани, ще му заплати още 10% от наследството, оставено от баща й в САЩ, което според нея възлизало на около 4 милиона щатски долара.

Решението на  Върховния касационен съд е окончателно.