Петима младежи вилняха с газов пистолет в централната част на град Бургас. Тийнейджърите са на възраст между 14 и 19 години и хулиганствали без причина в центъра, както и в комплекс “Лазур”. Смята се, че те са били под влияние на алкохол и наркотици. 

Около 14 часа вчера петимата са преминавали по улица в централната градска част и са чупели стъкла на коли наред, защото им пречели. Съвестни граждани им направили забележка, когато едното момче извадило пистолет, но не стреляло. 

После необезпокоявани младежите се отправили към “Лазур”. Там, на ул. “Копривщица” решили да чупят стъкла на апартаменти. Тогава бил нападнат и дома на бургазлия, който решил да излезе заедно със сина си и да се разправи с хулиганите. 

Забележката прераснала във физическа саморазправа. Едно от момчетата извадило газов пистолет и след заплаха, че ще гръмне 36-годишния бургазлия, произвел изстрел към него. 

Намесили се случайни граждани, преминаващи по улицата, в резултат на което компанията се разбягала,  обяви пред Glas.bg говорителят на полицията в морския град Цветелина Рандева.

Бургазлията и баща му не са получили сериозни наранявания, но ще бъдат прегледани от съдебен лекар и настояват, че ще си търсят правата в съда.

Междувременно не след дълго полицаите от Пето РУ издирили и заловили младежите, които са задържани в ареста за 24 часа. Установено е, че трима от тях са криминално проявени, установен е и произвелият изстрел младеж, както и този, който е счупил прозореца.

При извършения обиск на задържаните, пистолетът и два газови патрона за него са открити в 14-годишна бургазлийка. Младежите направили пълни самопризнания.