Окръжна прокуратура-Пловдив взе мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 10 000 лева спрямо сина на шефа на НАП-Пловдив Ивайло Найденов.

Припомняме, че на 28 август вечерта, минути след 21 часа, младежът е седнал зад волана на мощния си "Мерцедес". Шофира из улиците на "Тракия", когато все още по неизяснени причини удря възрастна пешеходка. Не спира, не оказва помощ, а бяга. 78-годишната жена издъхна от раните си в болница.

Синът на директора на данъчните - Ивайло, има регистрирани 18 нарушения по Закона за движение по пътищата, въпреки че няма стаж дори 2 години. Той става правоспособен водач през 2017 година, когато е на 18.

С постановления на Окръжна прокуратура на обвиняемия е наложена забрана да напуска пределите на Република България и е отнето свидетелството му за управление на моторно превозно средство до приключване на наказателното производство.

Решението на Окръжна прокуратура-Пловдив за взетата мярка за неотклонение се основава на чистото съдебно минало, липсата на висящи наказателни производства спрямо обвиняемия, младата му възраст и наличието на постоянен адрес, както и поради това, че към този момент не е изготвена автотехническа експертиза, относно механизма на извършване на пътнотранспортното произшествие