Фермерът от Болярино, който блъсна и уби в стопанството си 30- годишния Петър Гаджанов, остава в ареста. Съдът прие тезата на прокуратурата за умисъл при извършване на престъплението. 

В нощта на 11 срещу 12 май, в землището на с. Болярино, при управление на товарен автомобил кипърецът Димитракис Пирилис е нарушил правилата за движение по пътищата и е допуснал пътнотранспортно произшествие, вследствие на което умишлено е причинил смъртта  на 30-годишния мъж,  влязъл в имота му с още 2-ма, за да крадат крави. 

В съдебната зала днес обвинението беше категорично, че 60-годишният Пирилис трябва да остане в ареста, защото е извършил убийство. Според прокурора той би могъл и да напусне страната, ако бъде пуснат под домашен арест.. 

От своя страна защитата на фермера увери, че се касае за фатална случайност и нещастен инцидент, а не за умишлено убийство.

Самият Димитракис Пирилис заяви в емоционално обръщение към съда, че през 17-те си години у нас, е работил в много тежка за бизнес среда и е бил многократно обиран. От кражбите е понесъл и много загуби, а когато подавал сигнал и оплакване в полицията от там му отговаряли "да пие е една студена вода".

Междувременно в районният съд започна гледането на искането на прокуратурата за мерките за неотклонение на двамата оцелели крадци от кравефермата край Болярино.