Днес предстои втората порция мачове от 5-ия кръг в груповата фаза на Шампионската лига. Някои от отборите ще си осигурят участие в директните елиминации, а други още тази вечер ще се простят с надеждите си да продължат в турнира. "Черешката на тортата" е двубоят между Пари Сен Жермен и Ливърпул. Двата отбора водят ожесточена битка с Наполи за първите две места в група "С". Италианците и ПСЖ имат по 6 точки, а мърсисайдци са с 5 и евентуална загуба на "Парк де Пренс" на практика ще се окаже фатална за тима на Юрген Клоп, ако в същото време Наполи победи Цървена звезда у дома. ПСЖ зависи изцяло от себе си. Победа срещу Ливърпул и три точки при гостуването на Белград в последния кръг ще гарантират на френския гранд участие на осминафиналите. Наполи няма право на грешка срещу Цървена звезда, а дори сърбите, които имат 4 точки, все още не са изгубили шансовете си да прескочат групата. 

В група "А" почти всичко е ясно. Атлетико Мадрид и Борусия (Дортмунд) не допуснаха грешки в първите си мачове с Монако и Брюж, а след това си размениха по една победа в преките двубои и оглавяват класирането. Довечера Атлетико приема Монако на "Wanda Metropolitano", а Борусия е домакин на Брюж. Ако германците не загубят, това ще сложи край на интригата за първите две места. 

Важният мач в група "С" е между Тотнъм и Интер. "Шпорите" са в отлично настроение след победата над Челси през уикенда, но сега трябва да повторят представянето си и на всяка цена да спечелят трите точки. Всеки друг резултат, ще класира "нерадзурите" за фазата на елиминациите. Интер има предимството да знае, че дори и равенство го устройва заради успеха с 2:1 над лондончани в първия кръг. Барселона вече си гарантира класиране за осминафиналите, а с победа в Холандия срещу ПСВ Айндховен може да си подсигури първото място. "Филипсите" са на дъното с едва 1 точка, но все още могат да се преборят за третата позиция при благоприятно развитие на мачовете в послените два кръга. 

В група "D" лидерът Порто е домакин на втория Шалке 04. Ако един от двата отбора спечели, ще е сигурен осминафиналист. "Драконите" ще се класират и в случай на равенство. Точката може да се окаже добър резултат и за Шалке, но само ако Галатасарай не победи Локомотив (Москва) като гост. Руснаците са единственият отбор без точка от всички участници в груповата фаза. "Железничарите" нямат шанс дори за третото място, но ще се опитат да си върнат на Галатасарай за тежката загуба с 0:3 в Истанбул. Турците се нуждаят от задължителна победа.