Мъж от Калифорния се превърна в герой, след като предотврати поредна масова престрелка в САЩ. 

Калифорниецът работел в хотел и чул свой колега да споделя намерението си да застреля част от служителите и гостите и решил да сигнализира в полицията. 

Властите приели сигнала напълно насериозно и веднага отишли в дома на предполагаемия престъпник, съобщават от BBC. 

В апартамента на 37-годишния мъж били открити редица огнестрелни оръжия и муниции, които били незабавно иззети. Собственикът им пък бил арестуван. 

Задържаният е Родолхо Монтоя - работник в хотел Мариот, който се намирал близо до летище “Лонг Бийч”. Именно там отправил заканите си.

“Слава богу, служителят в хотела, който ги чул, решил да предаде тази ценна информация на властите”, обясняват говорители на полицията.

При разследването станало ясно, че Монтоя бил ядосан заради проблем с отдел “Човешки ресурси” на хотела. Това го предизвикало да планира и атаката си. 

ФБР усилено работи върху превенцията на подобни масови престрелки. Припомняме, че САЩ стана свидетел на два изключително трагични инцидента, случили се в рамките на по-малко от 24 часа. При масови престрелки в Ел Пасо и Охайо загинаха общо 31 души. 

От тогава властите се заеха сериозно и са провели няколко акции, в рамките на които са успели да осуетят поредица от планирани престрелки, чиято цел били малцинствени групи.