Майката и сина й, който летяха със скъсания парашут на "Каваците", не са си взели парите обратно. Припомняме ви, че опасният инцидент стана вчера на къмпинга до Созопол. Силен вятър скъса въжето на парашута им, завързан към моторница, и отнесе летовниците във въздуха.

Докато служители на концесионера и туристите правили опити да върнат моторницата, към която бил закачен парашутът, обратно в морето, въжето се скъсало и двамата отлетяха към близката гора. "Това беше най-обикновен рутинен полет. Такива извършваме ежедневно през цялото лято, години наред. През месец август като цяло са такива условията, че често пъти се получават термики - топли течения, които идват от брега.

Вчера температурата беше изключително висока и тази термика допринесе с това, че увеличи подемната сила на парашута и лодката, въпреки че е мощна, не успя да го прибере на мястото му", обясни пред Нова тв управителят на водния атракцион Виктор Николчовски. По думите му капитанът на лодката е подценил до някаква степен неблагоприятни условия.

"Ние желаехме да им върнем парите на туристите, но след медицинския преглед те си тръгнаха и повече не се върнаха. Този спорт е безопасен, но трябва да се спазват правила", коментира Николчовски и добави, че във фирмата също правят вътрешна проверка и ако се открият пропуски, капитанът на лодката ще бъде санкциониран.

Вчера на мястото бе направена проверка от Георги Стоянов, представител на Морска администрация. Той допълни, че при нея не са открити нарушения. Тя обаче продължава и ако бъде открито такова, ще има и санкции до 500 лева. А предлагането на услугата за момента е прекратено.