Собственик на хотел в Китен го продаде и завлече парите на десетки измамени туристи, които са предплатили резервации.  Софиянеца Христо Димов е един от ужилените летовници, който броил още през юни 600 лева, за да запази стая за август в четиризвездния "Китен бийч", пише trafficnews.bg

После обаче получи обаждане, че хотелът няма да работи този сезон, но трябва да  почака докато му върнат парите. 

С течение на времето от хотела спрели да отговарят на обажданията. 

Впоследствие Христо разбрал, че хотелът е продаден преди месец. Новите собственици му обяснили, че той не фигурира в техния списък с резервации. После признали, че той не е единственият измамен след рокадата в собствеността. 

"Измамените са много. Постоянно телефонът звъни. Хората си търсят резервациите. Тези пари са дадени на предишния собственик, той е взeл парите и трябва да се търси отговорност от него", заяви наемателят на хотела Бисер Владимиров пред България он еър.

От Комисията за защита на потребителите са направили проверка на хотела. Междувременно стана ясно, че старите собственици имат и втори хотел в Приморско. Той се рекламира в интернет и също предлага резервации. На място обаче става ясно, че и той е затворен.