Петото издание на фестивала на балканската култура и кулинария PlovdivMezi започва от днес в парк „Лаута“ и ще продължи до 22:00 часа на 8 септември (неделя).

Тази вечер от 19:30 ч. на сцената излиза  сръбският оркестър „Милениум бенд“, в 21 ч. започва концертът на Гъмзата, а утре – 5 септември (четвъртък) от 21 ч. публиката може да чуе изпълненията на оркестър „Канарите“.  В Деня на Съединението - на 6 септември, Славка Калчева ще вдигне присъстващите на дълго хоро с незабравимия хит "Бяла роза" от 13 часа, а група "Сигнал" ще свирят вечерта. На 7 септември на сцената ще пее любимецът на тийнейджърите Криско, а по обяд започва хоротека с гост народната изпълнителка и сестра на Преслава - Ивелина Колева. В последния ден на феста „Пловдив мези“ гост ще е Борис Дали.

Организаторите са предвидили също състезания с много награди и други атракции за деца, младежи и възрастни. Най-голямото изкушение ще е Алея на сладоледа, предлагаща всички видове сладолед, събрани на едно място. Ще има и много нови атракции, сред които е най-големият батут на Балканите.

По традиция всеки ден ще има и час по родолюбие. Входът за фестивала е свободен всеки ден от 10 ч., а посетителите ще могат да опитат от приготвени на скара балкански специалитети. Посетителите на "Пловдив мези" ще имат възможността да видят алея на сладоледа, бар с над 100 вида бири от цял свят, детска анимация, бира понг и мента понг, уроци по български и балкански фолклор. Ще има чевермета, пушени вешалици, плескавици, състезание с люти чушки и надяждане с кебапчета.

„Надявам се всеки, който дойде на фестивала, да намери нещо по свой вкус, което да го зарадва“, коментира кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров. Той призова шофьорите да карат колите си много внимателно по бул. „Санкт Петербург“ край парка. 

4.09 Гъмзата

5.09 Канарите

6.09 Славка Калчеа 13:00 и Сигнал 20:30

7.09 Криско

8.09 Борис Дали