Въпреки бурята в Гърция, която отне живота на 7-мина души в четвъртък, и днес имаше интензивен трафик на границата с южната ни съседка при "Кулата".

Лошото време и апокалиптичните репортажи на световните медии не отказаха българите от почивка. Хиляди тръгнаха към морето. Още към 8.00 ч. сутринта колоната беше дълга повече от километър.

По информация на граничните власти засилен трафик се очаква да има и в събота. За предотвратяването на тапи ще работят четири гишета. Мобилни групи ще са в готовност на място да проверяват пътуващите в автобуси.

Интензивен е трафикът на вход и изход за леки коли на "Калотина", на "Кулата", на "Маказа", както и на изход за товарни автомобили на на "Дунав мост-Видин" на границата с Румъния, пише dir.bg. Данните са към 18.00 часа, съобщиха от ГД "Гранична полиция".

На българо-турската и българо-македонската граница трафикът е нормален на всички контролно-пропускателни пунктове.

Както е известно, във връзка с предупрежденията за възможни нови бури през почивните дни в Гърция, Министерството на външните работи съветва българските граждани, намиращи се на територията на страната или планиращи пътуване в южната ни съседка, да следят метеорологичните прогнози и да се информират за актуалната обстановка.

В случай на претърпени поражения на МПС, българските граждани могат да се обърнат към Противопожарна служба на Полигирос - тел: 0030 23710215610, за издаване на удостоверения за събитието. На място е необходимо да подадат попълнен формуляр, както и да предоставят снимки на нанесените щети по автомобила.