16-годишно момче от село Смочево, община Рила, подкара колата на баща си и катастрофира с нея. Инцидентът е станал около 2 ч. след полунощ. Тийнейджърът, който е ученик, бил навън с приятели, които го помолили да вземе колата на баща си, за да се повозят през нощта, съобщи struma.bg.

Слави влязъл в дома си и взел ключа от автомобила, докато баща му и майка му спят, качил приятелите си, сред които и едно момиче, в автомобила и тръгнали за Дупница. На един от завоите момчето изпуснало управлението и се забило в крайпътно дърво, колата отскочила и се върнала на пътя, но обърната по таван, след което последвало ново обръщане и колата пада на колелата си.

Очевидци твърдят, че цялата е смачкана и става само за скрап. За щастие няма пострадали в инцидента. Преминаващи по това време по гл. път Е-79 станали свидетели на пътния инцидент и се обадили на тел. 112. На място пристигнали екип на Спешен център – в Рила и полиция. Младежите са закарани с патрулката по домовете им, след като са дали показания.