12 години жителите на Симеоновград са без вода. Високото съдържание на манган във водопровода превръща водата от чешмите на жителите в негодна. 

Водата спира често, а след това дни наред е мръсна. Решение на проблема има - поставена водоноска в центъра, която обаче в момента е празна, а това се оказва огромно предизвикателство пред жителите в летните месеци. 

Предстоят най-горещите дни от лятото, а симеоновградчани са без вода. В града живеят възрастни хора и малки деца. 

Само преди четири години жителите се вдигнали на протест, но промяна на състоянието на водата няма. тправени са няколко сондажа, но не е открит достатъчен дебит на водата. Остава единствено решение - пречиствателна станция, която обаче е изключително скъпа.

„От името на инициативен комитет изпратихме жалба до всички държавни институции. След отговор от президентството поставиха водоноска. Тя е 1 200 литра и би трябвало да обслужва 6 000 души, което е невъзможно”, коментира потърпевша пред “Нова телевизия”. 

Главния инженер Никола Каракехайов увери, че водоноската ще бъде напълнена в най-кратък срок. В понеделник ще бъде обявен режим на водата, ако в кладенците няма достатъчно вода.