МОЛ Види, в който играе българския национал Георги Миланов, завоюва снощи Купата на Унгария след успех над Хонвед с 2:1. Халфът не взе участие в мача заради здравословен проблем, но има големи заслуги за достигането до битката за трофея. Той е седми за Миланов в кариерата му. Атакуващият полузащитник има две титли на България, две на Русия, две национални Суперкупи, а за пръв път вдига и национална купа.

Пред БЛИЦ Миланов говори за успеха в Унгария, за здравословното си състояние и за плановете си за следващия сезон.

"Чувствам се много добре. Този трофей беше голямо предизвикателство и положихме много усилия за него. Радвам се, че успяхме да го спечелим. Не успях да участвам заради здравословните проблеми, които ме преследваха последната седмица", започна Миланов пред БЛИЦ.

"Дойдох в МОЛ Види заради мачовете в Лига Европа и за да се боря за титла. Не успяхме да станем шампиони, но Купата бе другият важен трофей, който преследвахме и се радвам, че успяхме да го завоюваме. Това е втора купа на Унгария във витрината на клуба. За мен е седми трофей в трета различна държава, което много ме радва", продължи националът.

"След мача имахме празненства с феновете на стадиона. Отидохме после в нашия град, там също се веселихме и отпразнувахме успеха. Беше доста хубаво и приятно", сподели още Миланов.

"Доста трудно е да гледаш отстрани как съотборниците ти се борят за трофея и не можеш да помогнеш. Но в такъв финал е по-добре да играят здрави футболисти".

"Сега ще си почина, ще се възстановя и започваме подготовка за новия сезон. Искам да направя силна подготовка и да бъда в оптимална форма за следващия сезон", каза още Миланов.

За финал той сподели, че във футбола всичко се случва, но на този етап мисли само за МОЛ Види и идния сезон.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ