Доскорошният вратар на ЦСКА-София Данте Стипица говори в Хърватия за качествата на "червените", които са евентуален съперник на Осиек във втория кръг на Лига Европа. Той призна, че не би се върнал на "Армията", но няма лоши чувства към никой в клуба.

"Не бих се върнал в ЦСКА, защото нещата не станаха така, както се бяхме разбрали. Но накрая се разбрахме човешки с боса и останалите хора от клуба. Оставаме в отлични отношения", разказа Стипица пред "Спортске новости".

Croatian goalkeeper Dante Stipica has moved from CSKA Sofia to Pogon in Poland pic.twitter.com/c6FpSZSiKG

— CroatianFootballNews (@CroatianNews) 3 юни 2019 г.

"ЦСКА има добри играчи. Особено са силни и атрактивни крилата и нападателите. За разлика от другите силни клубове имат и много български играчи. Али Соу е мощен централен нападател, бразилското крило Енрике Рафаел и ганаецът Едвин Джеси са атрактивни. От българите бих отличил национала Николай Бодуров. Играят организирано и са неудобен съперник. Миналата година стигнахме до третия кръг в Лига Европа с ФК Копенхаген, като на мача в Дания имаше много спорни и странни съдийски решения", припомни си Стипица.

"В ЦСКА има нов спортен директор - италианецът Джарета, и могат да бъдат много опасни. Много е трудно да се прогнозира такъв мач. Осиек има своите сериозни шансове и ще станат хубави двубои. В ЦСКА вече не е Любослав Пенев, а отбора се води от помощниците му, като ментор им е Люпко Петрович", каза хърватинът.

"Меридиан Мач"