Австрийският нападател Дени Алар е доволен от трансфера си в Левски. 29-годишният Алар, който е с хърватски произход, вчера беше привлечен в състава на "сините" от Рапид (Виена) с договор за преотстъпване за една година и опция за закупуване през следващото лято.

"Добрите разговори, които имах с Петър Хубчев, ме убедиха, че Левски е най-точният клуб за мен в момента", коментира Алар, след като парафира със софиянци. Нападателят направи два силни сезона в Щурм (Грац) с 41 гола в 82 мача, а през миналото лято се завърна в Рапид с трансфер за 600 000 евро, но нямаше успех."С Левски намерихме един много реномиран клуб. Там той може отново да се концентрира върху голямата си сила - вкарването на голове", заяви агентът на играча Франк Шрайер. Алар се представи колебливо през последната кампания за Рапид, в която записа шест гола и две асистенции в 31 срещи, а старши треньорът Дитмар Кюбауер обяви, че повече няма намерение да разчита на него.

"Лично и от името на Рапид бих искал да пожелая на Дена Алар най-доброто за бъдещата му кариера. Той е футболист с неоспорими качества, който обаче заради настоящата спортна ситуация при нас трудно би могъл да бъде част от състава за следващия сезон. Затова със сигурност най-доброто решение за всички страни беше той да приеме ново предизвикателство", заяви спортният директор на австрийския клуб Зоран Баришич.