Спортният министър Красен Кралев коментира въпроса със стадион "Българска армия". Той подчерта, че държавата е зад изграждане на съоръжение в очертанията на настоящето. Според Кралев на "Армията" няма да помогнат леки козметични промени.

"За "Армията" нееднократно сме казвали нашата позиция. Имаме възражения, които са отправени за ПУП-а, който е предложен за Борисовата градина. Мисля, че имаме разбирателство с кмета. С г-жа Фандъкова говорим на един език, въпросът е, че тези неща трябва да бъдат отразени в плана. Ние не искаме да се изгражда нов стадион на "Армията", който да е извън очертанията на настоящия. Говорим за нов стадион, който може да стане достатъчно голям, ако се махне лекоатлетическата писта и се изгради чисто ново съоръжение на мястото на стария. Не може да става дума за реконструкция, която е от типа на реконструкция, която е предвидена в ПУП-а.

@@@


Това съоръжение с леки козметични промени не може да бъде съживено. Така че, да, в рамките на сегашната "чаша" на стадиона, без да се разширява, но трябва да бъде изграден чисто нов стадион. Това е нашето предложение, то е подкрепено от ЦСКА, и ще го отстояваме. Говорим на един език, просто трябва да бъдат отразени нещата и промените в ПУП-а. Искам да се избегнат спекулациите, че ще се върши строителство в Борисовата градина, ще се ползват стадионите за какво ли не. Говорим само за строителство в сега съществуващата част. Мисля, че това ще е напълно нормално за изграждането на едно модерно европейско съоръжение", заяви Красен Кралев в Бояна.