Инициативата на ОДМВР-Разград е заключителен етап по Национална програма „Работа на полицията в училищата“ за учебната 2018/2019 г.

Снимка: ОД-МВР Разград

Служители от сектор „Криминална полиция“ и „Пътна полиция“ в ОДМВР-Разград и инспекторите от детските педагогически стаи в четирите районни управления организираха състезание за деца от 5 и 6 клас. В надпреварата участваха над 30 деца от училища в областта, организирани в 8 отбора. Те решаваха казуси по безопасност, редиха пъзел-пътен знак и показаха умения за правилно управление на велосипеди.

Снимка: ОД-МВР Разград

Директорът на областната дирекция поздрави участниците в състезанието под надслов „Ваканция, здравей! Да играем безопасно.“ Старши комисар Ивайло Йовчев раздаде и наградите, осигурени от ГД “Национална полиция“- МВР и ОДМВР-Разград.

След оспорваната надпревара два отбора се оказаха с равен брой точки на първо място. За да решат изхода на състезанието, децата отговаряха на допълнителни въпроси за безопасно поведение.

Снимка: ОД-МВР Разград

Инспектор Женя Калчева от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ обяви комплексното класиране в състезанието. Първото място заеха петокласниците от ОУ „Никола Вапцаров” – Разград. На второ място се наредиха учениците от ОУ “Никола Икономов“ – Разград. Третото място заеха децата от СУ “Христо Ботев“ – Лозница. След наградите за призовите места старши комисар Йовчев раздаде подаръци за всички участници.

Снимка: ОД-МВР Разград

Инициативата на разградската полиция бе заключителна част на дейностите по Национална програма „Работа на полицията в училищата“ за учебната 2018/2019 г. Програмата стартира през 2000 г. Целта й е да засили присъствието на полицейските служители в учебните заведения и провеждането на уроци по полезни теми. Години наред полицаите помагат на децата да изградят модели за безопасно поведение и реакция в опасна ситуация, както и уважение към реда и законите.