Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев остана доволен от първата контрола на “моряците” срещу Черноморец (Балчик). Варненци разгромиха с 6:0 втородивизионния тим, като в проверката, играна в морската столица, участие взеха много от младите таланти на Морето. Илиев изрази задоволството си от тяхното представяне, но заяви, че генерални изводи от подобна среща не могат да се правят.

“Няма никакво значение резултатът от първата контрола. Доволен съм от натоварването и желанието на всички футболисти. И двата отбора използвахме юноши, но се видя, че нашите са една идея по-добре. Имаше хубави неща, но трябва да работим още в офанзивен план. Като цяло това, което целяхме, го постигнахме”, каза Илиев.

“Юношите сме ги взели, за да играят. Вече няколко подготовки играят наравно с останалите футболисти. Тези, които са повече време с нас, се вижда, че са близо до останалите в отбора. Както вече няколко пъти казах, не деля футболистите на млади и стари, на българи и чужденци. Защото като загуби отборът, не казваме, че са паднали този юноша или онзи, а че Черно море е загубил. Когато бием пак е так”, допълни още наставникът на варненци.

Илиан Илиев поясни, че за централния бранител Делмиро ще прецени след следващата контрола. “И Минков остави добри впечатления с играта си в тази проверка, но е трудно да се реши от една такава контрола дали да останат. Търсим още един централен бранител, халф и нападател, за който ще има развитие на нещата в понеделник”, завърши специалистът.

Снимка: Официален сайт на Черно море