Радостина Батанова загуби битката с рака, синът й дари парите от нейното лечение на две деца

Радостина Батанова почина преди няколко дни, а синът й Иван Златев дари парите за нейното лечение на две малки деца


Кристин и Виктор се борят с Детска церебрална парализа и Рабдомиосарком на простатата и пикочен мехур

Дългогодишният шеф на ДФ "Земеделие" в Бургас Радостина Батанова е загубила битката с тежкото онкологично заболяване, съобщиха нейни близки.

Батанова е починала преди няколко дни, след като от втората половина на март здравословното й състояние бе критично. Тя бе в напреднал стадий на заболяването, нуждаеше се от спешно лечение в Германия. Семейството й стартира благотворителна кампания за набиране на средства, но времето бе крайно недостатъчно.

Дни след смъртта й, синът на Радостина Батанова реши да помогне в битката на две деца - Виктор Мечков на 1 годинка и Кристин Бончева - на 5 години, които също се нуждаят от средства за лечение. Той дари цялата събрана сума за лечението на майка му по сметките на двете деца.

Ето какво сподели Иван Златев в обръщение към граждани и дарители:

„В памет на Радостина Батанова и нейният непреклонен дух, бихме искали да ви уведомим от името на цялото й семейството, че събраната сума от 5 310 лв. в дарителската сметка за лечението й е вече преведена на две равни части в помощ на две малки дечица от Бургас. Кристин и Виктор се борят с Детска церебрална парализа и Рабдомиосарком на простатата и пикочен мехур.

Копия от платежните нареждания на името на Виктор Мечков и Кристин Бончева се намират в редакциите на Дарик Радио и Флагман. Радостина  Батанова почина на 30 март, но от името на цялото й семейство, бих искал да благодаря на всички нейни колеги и приятели. Нека тези, които си я спомнят,  да носят и предават нейния дух и доброта. Искрено благодарим на всички!“.


В категории: Животът