Консорциум на известен бизнесмен ще изгражда новата библиотека на Бургас

Фирмата на Тодор Атанасов (горе вляво) трябва да преобрази старата немска болница в модерна библиотека за 380 дни


ДЗЗД „БИ Бургас 2019“ спечели обществената поръчка с най-изгодната оферта от 6,36 млн.лева

Избран е строителят, който трябва да преобрази старата немска болница на ул.“Св.св.Кирил и Методий“ в модерна градска библиотека, показа проверка на Флагман.бг в Агенцията за обществени поръчки.

В последния работен ден на седмицата за победител е обявен ДЗЗД „БИ Бургас 2019“, съставен от „Партньори-А.Т.“ ЕООД, „Енергоинвест инженеринг“ ЕООД и „Алди комерс“ ЕООД (ВИЖТЕ ТУК).

Консорциумът е предложил най-добрата цена на Община Бургас – 6,36 млн.лева при прогнозна стойност от 6,75 млн.лева, а освен това е гарантирал, че има капацитета да изпълни сложната поръчка за около една година.

От трите фирми в Бургаска област най-известна е „Партньори-А.Т“ ЕООД на карнобатския бизнесмен Тодор Атанасов. „Партньори-А.Т.“ ЕООД е една от големите строителни компании в Бургаска област. Дружеството до този момент е реализирало успешно проекти с публични средства в Карнобат и Айтос и то много качествено.

Другите две фирми – „Енергоинвест инженеринг“ ЕООД и „Алди комерс“ ЕООД участваха в консорциум по поръчката за ремонт на Дома на Нефтохимика, но там бе предпочетена друга оферта – на ДЗЗД „БМ“(ПОДРОБНОСИТ ТУК).

„Енергоинвест инженеринг“ ЕООД е еднолична собственост на „Топлофикация Враца“, а „Алди комерс“ – на столичния бизнесмен Цветан Видолов. И трите фирми имат опит в подобни поръчки, а за последните три години оборотът им е между 12 и 15 млн.лева.

В процедурата са участвали още ДЗЗД „ЦИБ-Бургас“ с водещ съдружник „Стройкомерс“ ЕООД и партньор „Хит строй К“ ЕООД на бургаския бизнесмен Георги Кузманов. ДЗЗД „БМ“ – „Булпласт БГ“ и „Мууд констръкшън“ и „Холдинг Бургас инфраструктура“ ДЗЗД – „СМК Монтажи“ и „Даскон“ ООД. Последният консорциум е отстранен от процедурата, показа проверка на Флагман.бг.

За 380 дни, считано от датата на откриването на строителната площадка, старата немска болница ще трябва да се превърне в модерна библиотека.

Осигурено е финансиране по линия на ОП „Региони в растеж“, а проектът предвижда сградата да събере на едно място фонда на регионалната библиотека и мястото да се превърне в културен център на Бургас.

Сградата ще има музей за съвременно изкуство, експозиционни зали, помещения за образователни курсове, зона за ателиета и работилници на млади автори и приятни места за четене на любимите ви книги.

Градината, която в момента тъне в бурени ще стане амфитеатър, ще се обособи и паркинг за 20 автомобила. Общото РЗП е малко над 6500 кв.м.

Ето и визуализация на проекта:

 


В категории: Бизнес