Бившият кмет на дупнишкото с. Бистрица Васил Бански се върна към шофьорската си професия и подкара паяка на общината. Първите му дни зад волана са за обучение и след няколко дена започва истинската работа, коментираха от общината.

Васил Бански е назначен на минимална работна заплата от началото на юни като контрольор по паркингите, за да се запознае с работната обстановка. Допреди седмица  репатриращата машина стоеше на паркинг, докато се издаде лиценз за дейността й от съответните органи.

Почти целият трудов стаж на екскмета на Бистрица е преминал като персонален шофьор на различни директори в „Мини Бобов дол”. Последният му шеф беше съпругът на бившата кметица на миньорската община Грети Алексова – Венцислав Алексов. След като той беше освободен от поста, Бански се кандидатира за кмет на село Бистрица и изкара два мандата.

Както “Струма” писа, община Дупница задели 90 000 лв. и купи паяка, за да се сложи ред при паркирането в Дупница. Установи се, че са намалели неправилните паркирания по тротоари и улици.

ЙОРДАНКА ПОПОВА