30 ученици от НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев  вече са студенти в УНСС с резултат 6.00 след отлично представяне на Европейската олимпиада по статистика.

В тазгодишното издание на престижния форум, който се организира от Евростат и е насочен към повишаване на функционалната грамотност на учениците и мотивацията на учителите да използват иновативни методи на преподаване на математическите, обществено-хуманитарните и природните науки, участваха 624 ученици от България, разпределени в 236 отбора. Най-много бяха отборите от гр. София (48), следвани от гр. Гоце Делчев в лицето на НПГ, с 25 отбора. Всички представители на Неврокопската професионална гимназия показаха отлични знания и подготовка, а старши учителят по статистика Катя Бойкова, която е ментор на отборите, бе отличена от НСИ с почетна грамота за висок професионализъм и всеотдайност в работата си.

От ръководството на училището честитиха поредния успех на учениците и учителката и им пожелаха все така успешно и целеустремено да покоряват нови върхове.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА