Избират нов управител на общинско дружество „Стройкомтранс” в Сандански. Това стана ясно на председателския съвет на местните парламентаристи. Процедурата по избор на нов управител на общинското дружество се налага, тъй като изтича тригодишният договор за управление на действащия управител Павел Ерменков. Неговият мандат изтича през месец август, поясни председателят на Общинския съвет Георги Георгиев.

Кметът Кирил Котев предлага да се открие процедура по избор на управител, което трябва да стане с решение на ОбС – Сандански. Единодушно старейшините от председателския съвет гласуваха „за” точката да влезе в дневния ред на предстоящото юнско заседание, което ще се проведе последния четвъртък на този месец.

Откриване на процедура по изготвяне на нов подробен устройствен план в селата Лозеница, Лиляново, Джигурово и Поленица също беше включено като точка в дневния ред.

По време на заседанието ще стане ясно и каква финансова помощи ще получат 6-те семейства, пострадали в пожара в жк „Спартак”, в който напълно изгоря сервиз за гуми, собственост на фамилия Буковски от Сандански. Предложението е направено след среща с кмета Кирил Котев, поясни още ОбС председателят Г. Георгиев.

Отпаднаха искания на гражданин за закупуване на общински терени, върху които има изграден магазин и кафе-сладкарница, както и терен на ул. „Пирин” в Сандански.

ЛИДИЯ МАНЕВА


  • Павел Ерменков
  • К. Котев