Най-високата сграда в България - Sky fort се очаква да бъде построена напълно през 2021 година. Грубият строеж ще приключи до края на 2020 година, когато 202 метра бетонова конструкция ще се извисява на входа на столицата откъм Цариградско шосе.

Sky Fort е част от комплекса Sofia Capital City и ще бъде най-високата сграда, както и в София и България, така и на целия Балкански Полуостров, ако изключим Истанбул.

Първият истински български небостъргач представлява офисна кула с общо 49 надземни нива и 3 подземни етажа, и височина от 202 метра. Sky Fort ще предлага комфортни офисни пространства с неповторима гледка към София, Витоша и околностите.
На върха на сграда е проектиран ресторант и площадка за наблюдение. Предвижда се на площадката да има четири конзолни платформи със стъклен под и стени като предизвикателство към сетивата на посетителите.

Формата на сградата символизира отворена Арка, посрещаща посетителите на града през неговата юго-източна порта.
В сградата ще бъдат внедрени много технологични иновации: скоростни асансьори, устойчива на земетръс конструция, специално проектирана за обекта енерго-ефективна фасада. Тя ще бъде изградена основно от два типа елементи с различно остъкляване.

В ъгловите зони на сградата ще се използва специално обработено стъкло, така че да се осигури видимост отвътре навън, а отвън навътре ще формира бяла повърхност, очертаваща арките. Двата вида елемента ще бъдат разделени от метална ивица, обикаляща арките от вътрешната им страна.

Стоителството на сградата започна през есента на 2016 г. като в момента вече са построени цели 11 етажа, плюс партера.

Сградата се строи непосредствено зад най-високата сграда в България в момента - "Капитал Форт" и ще бъде короната на София Капитал Сити. Разгънатата застроена площ на Sky Fort ще е 82 000 м2.

Според изчисленията на инвеститора бюджета в който трябва да се вмести издигането на небостъргача е около 100 млн. евро.