Змия се шмугна в офис на ДАИ, служителите се разбягаха, а сега ще протестират... СНИМКИ

Змия се шмугна в офис на ДАИ, служителите се разбягаха, а сега ще протестират... СНИМКИ

Да ти влезе змия в офиса... Едва ли подобно "мероприятие" ще се хареса на някого, но точно това се е случило в столичния офис на Държавната "Автомобилна инспекция". Змия се е промъкнала в офисите, а при вида й служители са се надбягвали по пътя към изхода.

По-смели мъже са се опитали да хванат влечугото, заклейщвайки го с подръчни материали, включително и ножица, предаде Dir.bg. Каква е съдбата на змията не е ясно, защото е била изведена от сградата. Стари служители на ДАИ коментират, че за първи път се сблъскват с подобно нещо.

В същото време се разбра, че служителите от инспекцията стягат протест заради ниското заплащане и лошите условия на труд. Те са отправили писмо до премиера, финансовия министър и до транспортния министър, в което настояват за значително подобрение на техния работен статут.

Снимка: Дир.БГ

Работниците искат 100% увеличение на заплатите, които в момента са в рамките на 600-700 лева бруто, като се има предвид, че минималната заплата в страната става 560 лева, подобряване на условията на труд, защото има места, които от десетилетия не са ремонтирани, осигуряването на облекло и надеждна техника, за да вършат работата си, както и предприемане на мерки и недопускането на полагането на извънреден труд, включително чрез увеличение броя на заетите работници и служители.

Снимка: Дир.БГ

Снимка: Дир.БГ
 
Снимка: Дир.БГ
Напишете коментар
Вашите коментари през Glas.bg
1 Коментара
Сортирай по
коментар

Иван 18:43, 03.12.2019

Много обеднели скъсали се от работа,бакшиши корумпирани

Oтговора0

С безпрецедентни мерки за сигурност тази есен 16 известни личности приеха
Пътнически влак дерайлира преди гара Кърджали в събота следобед. Влакът се е
Близо 100 души с травми са приети в спешния кабинет на
Обявеният списък на IP адреси, за които се твърди, че са на държавни
По повод разпространен в социалните мрежи видеоклип Дирекцията по горите в
На зловеща находка се натъкна случайно бургазлия тази вечер. Разхождайки се,