Известната екстрасенска и бивша тв водеща Мая Попова, която е надарена със сензорната дарба да предсказва земетресения, пострада жестоко при пожар в Созопол и се бори за живота си. 63-годишната софиянка е с 40% изгаряния, след като кандило подпали в неделя вечерта къщата ѝ на ул. “Вапцаров” 10 в Стария град.

Попова, която е дъщеря на скандално известния дипломат по Живково време - Живко Попов, лежал в затвора по обвинение за шпионаж, от 2 години обитава прочутата Палазова къща.

Сигналът за инцидента постъпил в полицията в 21,25 ч. Свидетели станали и случайни минувачи, втрещени от пушека, излизащ от сградата. Пожарникарите изнесли на ръце обезобразената жена, която била с изгаряния втора степен по лицето, тялото и ръцете. Първо била закарана в бургаската болница за спешна обработка на раните, после - в специализираната клиника по изгаряния във Варна. Там е настанена в реанимацията с опасност за живота, казаха лекари.

Според пожарникари причината за пожара било запалено кандило, което се обърнало и паднало върху леглото, а Попова се опитала сама да гаси, но не успяла. По това време в къщата била 31-годишната ѝ дъщеря, която ѝ се притекла на помощ.

Ясно личали следи по обгорелия матрак, пише 24 часа. Засега не е ясно дали Попова е била заспала, когато е лумнал пожарът, и не е могла да реагира бързо за потушаването му. Очевидци на изнасянето ѝ от подпалената сграда твърдят, че имало следи от слепен метал по кожата ѝ вероятно от бижутата. По случая е образувано досъдебно производство, казаха от Областната дирекция на МВР в Бургас.