"Трусът беше силен, но кратък. Първо се чу здрав гръм и после разлюля", така описва момента на труса кметът на пловдивското село Стряма Васил Черпелийски. Населеното място е едно от най-близките до епицентъра на труса, който бе регистриран в 14:01 часа в Пловидв  и региона.

По думите на кмета в селото няма разрушения. Негови съселяни му съобщавали единствено за счупени чаши, чинии и паднали предмети, информира "24 часа". "Хубаво, че се случи през деня, иначе ако беше станало в 2 часа през нощта, паниката щеше да е страшна", добави Черпелийски.

Паника настъпи и в Раковски, който също е близо до епицентъра на труса, разлюлял Пловдив. Хората описват явлението като кратко като време, но много силно. И там няма данни за разрушения, но хората са изплашени.

От пловдивската полиция съобщиха, че веднага след труса в социалните мрежи са се появили спекулации за жертви и ранени. "Няма пострадали хора", категоричен е директорът на полицията Йордан Рогачев. От пожарната също твърдят, че няма сигнали за ранени или за разрушения на сгради.