Близо 12 000 избирателни секции ще бъдат запечатани и зорко пазени в нощта преди местния вот.

В деня за размисъл всякаква агитация е забранена, а Централната избирателна комисия от сутринта заседава по сигнали и жалби. Агитацията е забранена и утре, до приключването на изборния ден в 20.00 ч. Оповестяването на социологически проучвания под каквато и да било форма - също.

Според данните в избирателните списъци право на глас в неделя имат 6 227 901 български граждани. Кандидатите за местната власт общо са 36 251, от тях най много са за общински съветници – над 29 хил., кандидати за кметове на общини са 1254 , а за кметове на кметства – над 5000, пишат от "DarikNews".

Изборните секции в България са 11 864. Те трябва да са готови до края на деня. Под строга охрана ще са над 17 милиона бюлетини, разпределени в цялата страна.

Пред всяка секция има разположени списъци с кандидатите, указания за гласуване и телефон за подаване на сигнали за злоупотреби и нарушения.

Изборният ден утре започва в 7 ч. сутринта и не по-късно от 8 ч., ако не са се явили повече от половината членове в секционната комисия.